Kuře na paprice jako od babičky

kuře na paprice jako od babičky

Nevíte, co dnes vařit? Inspirujte se naším receptem na kuře na paprice. Ujišťujeme vás, že bude chutnat jako od babičky. Recept lze použít na celé kuře, které si před vařením rozporcujete na čtyři díly. Můžete ale stejně jako my použít pouze kuřecí prsní nebo stehenní řízky a tím si ušetřit práci a čas.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut vaření

Na kuře na paprice budeme potřebovat

2 prsní nebo stehenní kuřecí řízky
0,5 l kuřecího vývaru
1 cibule
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky rajčatového protlaku
2 lžičky cukru (nemusí být)
70 g zakysané smetany
1 vrchovatou lžíci hrašky nebo cizrnky
sůl, pepř
rostlinný olej

Postup přípravy

  • Na rostlinném oleji osmahneme nakrájenou cibulku, jakmile zezlátne, vmícháme sladkou papriku a zalijeme vývarem.
  • Přidáme nasolené a opepřené kuřecí maso a pod pokličkou dusíme zhruba 20 minut. Poté přidáme rozmíchanou hrašku či cizrnku a vaříme ještě dalších 10 minut.
  • Nakonec vmícháme rajský protlak spolu s cukrem a omáčku zjemníme zakysanou smetanou. Aby byla omáčka hladká, vyjmeme kuřecí maso a rozmixujeme ji.
  • Podáváme s oblíbenou přílohou.