Kuřecí karbanátky se sýrem

kuřecí karbanátky se sýrem

Omrzely vás kuřecí plátky či steaky? Zkuste jednou změnu – ochutnejte kuřecí karbanátky se sýrem, cibulkou, česnekem a mletou paprikou podle našeho osvědčeného receptu. Ideální přílohou ke karbanátkům jsou brambory v jakékoliv úpravě nebo čerstvá či vařená zelenina. Karbanátky neobsahují žádnou strouhanku a pečou se v troubě, takže jsou mnohem zdravější než ty smažené na oleji.

Počet porcí: 3 až 4 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 50 minut

Na kuřecí karbanátky se sýrem budeme potřebovat

600 g kuřecího masa (kuřecí prsní nebo stehenní řízky)
80 g tvrdého sýra (např. eidam nebo gouda)
1 vejce
1 cibuli
1 stroužek česneku
2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř

Postup přípravy

  • Kuřecí maso umeleme a smícháme ho s jemně nastrouhaným sýrem a s nadrobno nakrájenou cibulkou.
  • Přidáme prolisovaný česnek, sladkou papriku, sůl a pepř. Vše dohromady spojíme vejcem.
  • Rukama tvarujeme karbanátky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečeme je na 180 °C zhruba 30 minut.