Kuřecí prsa na žampionech

kuřecí prsa na žampionech

Kuřecí maso si můžete připravit na desítky způsobů. Jedním z těch oblíbených jsou kuřecí prsa na žampionech, kde si vystačíte jen s jedním hrncem a s minimem surovin. Je to rychlý oběd i večeře. Záleží pak už jen na tom, jakou si zvolíte přílohu. Maso můžete podávat s rýží, bramborami nebo jen s vařenou zeleninou.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na kuřecí prsa na žampionech budeme potřebovat

2 větší kuřecí prsa
8 ks středních žampionů
1 cibuli
citrónovou šťávu
0,5 l kuřecího vývaru (nebo pouze vodu)
rostlinný olej
sůl
pepř

Postup přípravy

  • Na rozpáleném oleji opečeme nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Jakmile začne zlátnout, přidáme osolená a opepřená kuřecí prsa, která předtím můžeme ještě mírně naklepat.
  • Maso opečeme z obou stran, zalijeme vývarem a přidáme na plátky nakrájené žampiony.
  • Přiklopíme pokličkou a dusíme zhruba 20 minut. Nakonec lehce zakápneme citronovou šťávou.
  • Podáváme s oblíbenou přílohou.