Vepřová játra na roštu

vepřová játra na roštu

Připravte si vepřová játra na roštu nebo na grilu podle našeho receptu. Ačkoliv játra nejsou příliš vyhledávanou surovinou, občas je v kuchyni přece jen použijete. Kromě přípravy játrových knedlíčků jsou ideální také na omáčku nebo na grilování. Velkou výhodou tohoto receptu je rychlost. Játra máte hotová během 20 minut. Stačí k nim jen udělat oblíbenou přílohu.

Počet porcí: 2 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 30 minut

Na vepřová játra na roštu budeme potřebovat

500 g vepřových jater
rostlinný olej
sůl
pepř
sušený tymián

Postup přípravy

  • Vepřová játra si očistíme a nakrájíme je na kousky dle libosti, ideálně o výšce cca 1,5 cm, jinak se nám budou déle propékat a hrozí, že při pečení ztvrdnou.
  • Grilovací pánev lehce potřeme olejem. Jakmile se nám rozpálí, položíme na ni připravená játra. Plotýnku necháme na vyšší výkon. Z každé strany játra opékáme zhruba 3 až 4 minuty.
  • Poté je přesuneme do misky, kde je posolíme, opepříme a přidáme tymián. Necháme ještě 15 minut odležet pod pokličkou a pak podáváme s bramborami, hranolkami, pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou.