Nejlepší linecká kolečka slepovaná marmeládou

linecká kolečka

Upečte si tradiční linecké cukroví podle našeho receptu. Hodí se pro jakoukoliv speciální příležitost. Naše linecká kolečka jsou rychle měkká a nejlépe chutnají v kombinaci s rybízovou, brusinkovou nebo jinou pikantní marmeládou. Spolu s vanilkovými rohlíčky a ořechovými pracnami patří mezi klasické sváteční cukroví.

Počet porcí: 4 až 5 plechů
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 90 minut

Na linecká kolečka budeme potřebovat

500 g pšeničné hladké mouky
300 g másla
150 g moučkového cukru
3 žloutky
pár kapek citronové šťávy

Postup přípravy

  • Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a citronové šťávy vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme alespoň 30 minut odpočinout v ledničce. Můžeme ho nechat odpočívat klidně i do druhého dne, protože měkké těsto se bude lepit a bude se nám s ním špatně pracovat.
  • Těsto si rozdělíme na několik dílů, které vyvalujeme a vykrajujeme z těsta různé tvary.
  • Ty pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme ho do trouby rozpálené na 170 °C a pečeme zhruba 10 minut.
  • Ihned po vychladnutí můžeme kolečka namazat oblíbenou marmeládou a slepit.