Plněné bramborové knedlíky uzeným masem

plněné bramborové knedlíky uzeným masem

Pochutnejte si na bramborových knedlících s uzeným masem jako od babičky. Ve Zdravé kuchařce jsme pro vás připravili recept, který sklidí úspěch i k nedělnímu obědu. Na plněné knedlíky už nemusíte chodit jen do hospody, ale konečně si je můžete uvařit i doma.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 1 hodina

Na plněné bramborové knedlíky uzeným budeme potřebovat

600 g brambor
230 g pšeničné hrubé mouky
1 vejce
400 g uzeného masa
1 cibuli
rostlinný olej
sůl
500 g kysaného zelí
nové koření
bobkový list

Postup přípravy

  • Brambory uvaříme ve slupce a ještě vlažné je oloupeme. Necháme je úplně vychladnout.
  • Než začneme s přípravou knedlíků, tak si na oleji opečeme na drobno nakrájenou cibulku spolu s uzeným masem.
  • Poté brambory nastrouháme na jemno, přidáme vejce, mouku, špetku soli a vypracujeme těsto.
  • Z těsta vypracujeme šišku, z níž odkrajujeme malé kousky a ty plníme uzeným masem.
  • Pracujeme rychle, protože těsto časem řídne a je pak nutné více podsypávat moukou.
  • Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě přibližně 10 minut.
  • Podáváme je s kysaným zelím, které předtím ohřejeme v horké vodě s novým kořením a bobkovým listem.
  • Na talíři můžeme ještě posypat zbytkem cibulky a uzeného masa.