Krůtí roláda s nádivkou

krůtí roláda s nádivkou

Tato vynikající krůtí roláda s nádivkou nadchne každého milovníka drůbežího masa. Je rychle připravená a výborně se hodí na oběd i na večeři. Vyberte si pro ni pěkný kus krůtích prsou, který ještě naklepete a tím získáte co největší plochu. Maso by mělo být zároveň co nejslabší, aby vynikla náplň rolády. Tu tvoří vajíčko, šunka, sýr a hrášek.

Počet porcí: 4 porce
Náročnost: středně obtížné
Doba přípravy: 30 minut + 45 minut pečení

Na krůtí roládu s nádivkou budeme potřebovat

cca 800 g krůtích prsou v celku
2 vejce
100 g kvalitní šunky
50 g tvrdého sýru
2 lžíce mraženého hrášku
1/2 cibule
sůl, pepř
rostlinný olej
máslo

Postup přípravy

  • Maso si naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Na pánev dáme máslo, opečeme cibulku a přidáme obě vajíčka. Jakmile budou hotová, pánev odstavíme z plotýnky.
  • Na maso nejprve rozprostřeme plátky šunky, přidáme vejce, hrášek a nakonec nastrouháme tvrdý sýr.
  • Poté roládu zabalíme a převážeme provázkem, aby se nám nerozpadla. Pomoct si můžeme také špejlí.
  • Roládu vložíme do vymazaného pekáčku do trouby. Přidat můžeme zeleninu podle chuti a pečeme na 180 °C zhruba 40 minut.
  • Podáváme s oblíbenou přílohou.