Domácí horká čokoláda

domácí horká čokoláda

Není nic lepšího než se v zimě zahřát šálkem horkého nápoje. Může jím být oblíbená káva, čaj nebo třeba lahodná domácí horká čokoláda. Připravte si rychle a snadno tento oblíbený horký nápoj, který zahřeje a zažene chuť na sladké. Nemusíte si kupovat žádné směsi na jeho přípravu. Poradíme vám, jak ho uvařit se surovinami, které už určitě máte doma.

Počet porcí: 1 porce
Náročnost: snadné
Doba přípravy: 10 minut

Na domácí horkou čokoládu budeme potřebovat

200 ml rostlinného nebo kravského mléka
1,5 lžičky kakaového prášku
1 vrchovatou lžičku kakaového pudinkového prášku
1 lžičku třtinového cukru (nebo více či méně podle chuti)

Postup přípravy

  • Studené mléko smícháme s cukrem, kakaem a pudinkovým práškem. Za stálého míchání přivedeme k varu, a pak minutu až dvě povaříme. Nakonec přelijeme do šálku či skleničky.